Rólunk

Rólunk

Tokaj-Hegyalja jelenleg egyetlen ötcsillagos szállodája 41 szobájával, magas minőségű wellness és spa szolgáltatásaival és gourmet éttermével várja kedves vendégeit.

Az 1700-as években barokk stílusban épült meg Andrássy Kúria főúri udvarház. Az 1753-as összeírás szerint Gróf Károlyi Ferenc úr kúriája lett. Az Andrássyak tulajdonába az 1830-as években került, azután átépítették. Andrássy György majd örököse, Andrássy Dénes volt a tulajdonosa. Az ő családjuk és leszármazottaik lakták a II. világháborút követő államosításokig.

Az Andrássy Kúria & Spa 2008. május 16-án nyitotta meg kapuit a Vendégek előtt.

2021. januárjában kapacitásbővítő és értékteremtő beruházások kezdődtek szállodánkban, melynek köszönhetően tovább bővül a szolgáltatások palettája, amely nagyban hozzájárul majd a környék felvirágoztatásához. A fejlesztés keretein belül tizenkét új szobával, kültéri felnőtt és gyermekmedencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított, 130 fős rendezvényhelyszínnel bővül a szálloda. A teljes felújítás tervezett befejezése 2022. második fele.

Szobafoglalással kapcsolatban kérjük érdeklődjön a hotel@andrassykuria.hu e-mail címen, rendezvény előfoglalással kapcsolatban pedig keressék kollégánkat a dusek.monika@andrassykuria.hu e-mail címen.


Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek


Általános szerződési feltételek

Érvényes: 2018. június 7-től

Figyelem!
Az ÁSZF és annak 1. számú Melléklete megváltozott. A változások 2018. június 07. napjától hatályosak, így az ezen a napon vagy azt követően igénybe vett szolgáltatások tekintetében irányadók!

 1. A Szolgáltató adatai
  Üzemeltető: Témadesign Kft.
  Rövidített név: Témadesign Kft.
  Székhely: Magyarország, 8086. Felcsút, Fő út 65.
  Telephely: Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** Magyarország, 3915 Tarcal, Fő út 94.
  Cégjegyzékszám: 0709027748
  Adószám: 25546750-2-07
 2. Általános szabályok
  2.1. Jelen “Általános Üzleti Feltételek” szabályozzák a Szolgáltató által működtetett Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** szálláshelyének és szolgáltatásainak igénybevételét.
  2.2. Speciális, egyedi feltételek nem képezik részét a közölt Általános Üzleti Feltételeknek, de nem zárják ki a külön megállapodások megkötését utazásközvetítőkkel, szervezőkkel, esetenként más és más, az üzlet típusának megfelelő kondíciókkal.
 3. Szerződő fél
  3.1. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe.
  3.2. Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég közvetlenül adja le a Szolgáltatónak, úgy a Vendég a Szerződő fél. A Szolgáltató és a Vendég együttesen – a feltételek teljesülése esetén – szerződéses felekké válnak (továbbiakban Felek).
  3.3. Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég megbízásából egy harmadik személy (továbbiakban Közvetítő) adja le a Szolgáltatónak, az együttműködés feltételeit a Szolgáltató és a Közvetítő között megkötött szerződés szabályozza. Ebben az esetben a Szolgáltató nem köteles vizsgálni, hogy a harmadik személy jogszerűen képviseli-e a Vendéget.
  3.4 A tevékenység egészségbiztonsági kockázataira tekintettel a Szolgáltató csak abban az esetben tudja biztosítja a szolgáltatásokat, ha vendég a nevét és lakcímét a szolgáltatás igénybevétele előtt a Szolgáltató rendelkezésére bocsátja.
 4. A Szerződés létrejötte, a foglalás módja, módosítása, értesítési kötelezettség
  4.1. A Vendég szóban, vagy írásban megküldött ajánlatkérésére a Szolgáltató ajánlatot küld. Amennyiben az ajánlat elküldésétől számított 72 órán belül nem érkezik konkrét megrendelés, úgy a Szolgáltató ajánlati kötöttsége megszűnik.
  4.2. A Szerződés a Vendég írásban, vagy szóban leadott foglalásának a Szolgáltató általi írásban megküldött visszaigazolásával jön létre és így írásban megkötött Szerződésnek minősül.
  Szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű.
  4.3. A szállás-szolgáltatás igénybevételéről szóló Szerződés meghatározott időtartamra szól.
  a. Ha a Vendég a meghatározott időtartam lejárta előtt véglegesen elhagyja a szállodát, a Szolgáltató jogosult a Szerződésben kikötött szolgáltatás teljes ellenértékére. A lejárati idő előtt megüresedett szobát a Szolgáltató jogosult újra értékesíteni.
  b. A szállás-szolgáltatás igénybevételének Vendég által kezdeményezett meghosszabbításához a Szolgáltató előzetes hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Szolgáltató kikötheti a már teljesített szolgáltatás díjának megtérítését.
  4.4. A Szerződés módosításához és/vagy kiegészítéséhez a Felek által aláírt írásbeli megállapodás szükséges.
 5. Lemondási feltételek
  5.1. Amennyiben a Szolgáltató az ajánlatában más feltételt nem határozott meg, a szállás-szolgáltatás kötbérmentes lemondására az érkezés előtti napot megelőző 5. nap, helyi idő szerint 14:00 óráig van lehetőség.
  a. Ha a Szerződő fél a szállás-szolgáltatások igénybevételét előlegfizetéssel, hitelkártya garanciával, vagy más, Szerződésben foglalt módon nem biztosította, a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége az érkezés előtti napot megelőző 5. nap helyi idő szerint 14:00 óra után megszűnik.
  b. Ha a Szerződő fél a szállás-szolgáltatások igénybevételét előlegfizetéssel, hitelkártya garanciával, vagy más, Szerződésben foglalt módon biztosította és az érkezési napon helyi idő szerint 24:00 óráig nem érkezik meg, vagy nem jelzi előre, hogy ennél későbbi időpontban érkezik, a Szolgáltató a Szerződésben meghatározott mértékű, de legalább egy napi szállásdíjat kötbérként érvényesít. Ebben az esetben a szállást a Szerződő fél részére az érkezési napot követő nap déli 12:00 óráig fenntartja, majd ezt követően a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége megszűnik.
  5.2. A Szolgáltató speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása, csoportos utazás, vagy rendezvények esetén, a fentiektől eltérő, egyedi Szerződésben rögzített feltételeket állapít meg.
 6. Árak
  6.1. A Szolgáltató által működtetett szálloda szobaárai (Rack Rate) a szállodai szobában, vagy a szálloda portáján kerülnek kifüggesztésre. Egyéb szolgáltatások árlistái az adott szállodai részlegeken (étterem, wellness) állnak rendelkezésre.
  6.2. A Szolgáltató a meghirdetett árait előzetes bejelentés nélkül szabadon változtathatja.
  6.3. Az árak közlésekor a Szolgáltató megjelöli az árak adótartalmának (ÁFA, IFA) ajánlattételkor érvényes, törvény által szabályozott mértékét. A Szolgáltató a hatályos adó-törvény (ÁFA, IFA) módosulása miatti többletterheket, előzetes értesítés mellett, áthárítja a Szerződő félre.
  6.4. Aktuális kedvezmények, akciók, egyéb ajánlatok az andrassykuria.hu weboldalon kerülnek meghirdetésre.
 7. Családi kedvezmények
  7.1. A gyermek 2,99 éves koráig a szállás ingyenes, amennyiben a szüleivel egy szobában tartózkodik. Ha a gyermek életkora 3 és 11,99 év között van, akkor a szállásért félpanziós ellátással a mindenkor érvényes napi szobaárak 50%-a fizetendő, amennyiben a szüleivel egy szobában tartózkodik.
 8. Fizetés módja, garancia
  8.1. A Szolgáltató a Szerződő fél részére nyújtott szolgáltatásainak ellenértékére legkésőbb az igénybevételt követően, a szállodából történő távozást megelőzően tart igényt, de egyedi megállapodás keretében adhat lehetőséget utólagos fizetésre is.
  8.2. A Szolgáltató a szolgáltatás Szerződés szerinti igénybevételének, és az ellenérték kiegyenlítésének garantálására;
  a. kérhet hitelkártya adatokat, amelynek során a megrendelt és visszaigazolt szolgáltatások ellenértékének 30%-a, 50%-a, vagy 100%-a a hitelkártyán terhelésre kerül,
  b. kérheti előleg megfizetését átutalással a fizetendő összeg egy részére vagy annak teljes összegére.
  8.3. A Szerződő fél számláját kiegyenlítheti HUF-ban, és/vagy EUR-ban.
  a. a Szerződő fél számláját kiegyenlítheti HUF-ban. A Szolgáltató a HUF-on kívül EUR-t fogad el számlakiegyenlítés céljából. Az átszámítás, illetve számlázás ebben az esetben a Szolgáltató számlavezető Bankjának a Vendég érkezési napján érvényes deviza eladási árfolyamán történik. EUR pénznemben történő készpénzes fizetés esetén az esetlegesen visszajáró összeget EUR-ban egyenlíti ki a Szolgáltató.
  b. a Szolgáltató elfogad készpénzkímélő fizetési eszközöket (hitelkártya, Széchenyi Pihenő Kártya, továbbá külön szerződés alapján; ajándékutalvány, voucher, stb.), melyek mindenkori aktuális listáját kívánságra a Szerződő fél rendelkezésére bocsátja. Foglalás esetén e tárgyban a Szerződő fél számára javasolt a kiválasztott készpénzkímélő fizetési eszközzel való fizetés lehetőségének tisztázása.
  8.4. Bármely fizetési mód alkalmazásával kapcsolatos költség a Szerződő felet, illetve annak SZÉP kártyáját/hitelkártyáját terheli.
 9. A szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei
  9.1. A Vendég a szállodai szobát az érkezés napján 14:00 órától foglalhatja el (Check in), és az utolsó tartózkodási napon délelőtt 10:00 óráig köteles elhagyni (Check out), kivéve, ha előzetes megbeszélést követően a Szolgáltató a korábbi érkezést (Early check in), illetve a későbbi elutazást (Late check out) nem teszi Szerződő félnek lehetővé. A korábbi érkezés illetve a későbbi elutazás díját a mindenkori árlista tartalmazza.
  9.2. Ha a Vendég a szobát az érkezés napján reggel 6:00 óra előtt kívánja elfoglalni, úgy az előző éjszaka díját a Szolgáltató felé meg kell fizetnie.
 10. Háziállatok
  10.1. A Szolgáltató szálláshelyére háziállat előzetes egyeztetést követően bevihető, a szállodai szobában a Vendég felügyeletével tartható, a közös helyiségeket a szobák megközelítésére használhatják, egyéb helységeket (étterem, uszoda stb.) azonban nem látogathatják. A háziállat felár díját a mindenkori árlista tartalmazza.
  10.2. A Vendég teljes körűen felelős a háziállat által okozott károkért, illetve köteles az esetleges extra takarítás díját a helyszínen megfizetni, mely díj mértékét szintén a mindenkori árlista tartalmazza.
 11. A szerződés teljesítésének visszautasítása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése
  11.1. A Szolgáltató jogosult a szállás-szolgáltatásra szóló Szerződést azonnali hatállyal felmondani, így a szolgáltatások nyújtását megtagadni, ha:
  a. a Vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésre bocsátott szobát, illetve a létesítményt
  b. a Vendég a szálláshely biztonságával, rendjével, annak alkalmazottaival kifogásolhatóan, durván viselkedik, alkohol, vagy drogok befolyása alatt áll, fenyegető, sértő, vagy más elfogadhatatlan viselkedést tanúsít
  c. a Vendég fertőző betegségben szenved, avagy higiéniai állapota nem megfelelő.
  d. a Szerződő fél nem teljesíti a Szerződésben meghatározott előleg-fizetési kötelezettségét a meghatározott időpontig
  11.2. Amennyiben a felek közötti Szerződés “vis major” okokból nem teljesül, a szerződés megszűnik.
 12. Elhelyezési garancia
  12.1. Amennyiben a Szolgáltató szállodája a Szerződésben szereplő szolgáltatásokat saját hibájából (pl. túltöltés, ideiglenes üzemeltetési problémák, stb.) nem tudja biztosítani, a Szolgáltató köteles a Vendég elhelyezéséről haladéktalanul gondoskodni.
  12.2. A Szolgáltató köteles;
  a. a Szerződésben szereplő szolgáltatásokat, az abban visszaigazolt áron, az ott kikötött időtartamra – vagy az akadályoztatás megszűntéig – egy másik, ugyanazon vagy magasabb kategóriájú szálláshelyen biztosítani/felajánlani. A helyettesítő szálláshely biztosításának valamennyi többletköltsége a Szolgáltatót terheli
  b. térítésmentesen egyszeri alkalommal telefonálási lehetőséget biztosítani a Vendég részére a szálláshely változásának közlésére
  c. ingyenes transzfert biztosítani a Vendég részére a felajánlott helyettesítő szálláshelyre való költözéshez, és az esetleges későbbi visszaköltözéshez
  12.3. Amennyiben a Szolgáltató ezen kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz, illetve, ha a Vendég a számára felajánlott helyettesítő szálláslehetőséget elfogadta, utólagos kártérítési igénnyel a Szerződő fél nem élhet.
 13. A vendég betegsége, halála
  13.1. Amennyiben a szállás-szolgáltatás igénybevételének időtartama alatt a Vendég megbetegszik és maga nem képes saját érdekében eljárni, a Szolgáltató orvosi segítséget ajánl fel.
  13.2. A Vendég betegsége/halála esetén a Szolgáltató költségkompenzációra tart igényt a beteg/elhunyt hozzátartozója, örököse, illetőleg a számlafizetője részéről; az esetleges orvosi és eljárási költségek, az elhalálozást megelőzően igénybevett szolgáltatások ellenértékének, és a betegség/haláleset kapcsán a felszerelések, berendezési tárgyakban keletkezett esetleges károk tekintetében.
 14. A Szerződő fél jogai
  14.1. A Szerződés értelmében a Vendég jogosult a megrendelt szoba, valamint a szálláshely azon létesítményeinek rendeltetésszerű használatára, melyek beletartoznak a szokásos szolgáltatási körbe, és nem esnek speciális feltételek hatálya alá.
  14.2. A Vendég a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások teljesítésével kapcsolatban panasszal élhet a szálláshelyen való tartózkodás időtartama alatt. A Szolgáltató ezen időszakban hozzá írásban igazoltan eljuttatott (vagy általa jegyzőkönyvbe felvett) panasz kezelésére vállal kötelezettséget.
  14.3. A Vendég panasztételi joga a szálláshelyről történt elutazását követően megszűnik.
 15. A Szerződő fél kötelezettségei
  15.1. A Szerződő fél köteles a Szerződésben megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Szerződésben meghatározott időpontig és módon kiegyenlíteni.
  15.2. A Vendég gondoskodik arról, hogy a felelőssége alá tartozó 14 év alatti gyermek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodjon a Szolgáltató szállodájában, a gyermek által okozott károkért teljes felelősség a szülőt terheli. A szálloda Spa részlegének szaunái gyermekek számára egészségügyi okokból nem látogathatók, a gyermekek felügyelete ebben a vonatkozásban a szülök felelőssége.
  15.3. A Vendég saját ételt, italt nem hozhat be a szálloda területére.
 16. A Szerződő fél kártérítési felelőssége
  A Vendég mindazon károkért és hátrányokért felelős, melyeket a Szolgáltató, vagy harmadik személy a Vendég, vagy kísérője, vagy az ő felelőssége alá tartozó más személyek hibájából elszenved. A vendég felelősséggel tartozik az általa okozott kárt a Szolgáltatónak megfizetni. E felelősség akkor is fennáll, amennyiben a károsultnak jogában áll kárának megtérítését közvetlenül a Szolgáltatótól igényelni.
 17. A Szolgáltató jogai
  Amennyiben a Vendég az igénybevett, vagy a Szerződésben megrendelt, de igénybe nem vett kötbérköteles szolgáltatások díjának megfizetésére vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, a Szolgáltatót követelései biztosítására zálogjog illeti meg a vendégnek azon személyes tulajdontárgyain, amelyeket a szállodába magával vitt.
 18. A Szolgáltató kötelezettsége
  A Szolgáltató köteles;
  a. a szerződés alapján megrendelt szállás és egyéb szolgáltatást az érvényes előírások, szolgáltatás standard-ek szerint teljesíteni
  b. a vendég írásos panaszát kivizsgálni és a probléma kezeléséhez szükséges lépéseket megtenni, melyet köteles írásban is rögzíteni.
 19. A Szolgáltató kártérítési felelőssége
  19.1. A Szolgáltató felelősséget vállal minden olyan, a Vendéget ért kárért, mely a létesítményein belül, a Szolgáltató, vagy annak alkalmazottai hibájából következett be.
  a. A Szolgáltató felelőssége nem terjed ki azokra a káreseményekre, amelyek a Szolgáltató alkalmazottainak és vendégeinek körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt következtek be, vagy azokat a vendég maga okozta.
  b. A Szolgáltató kijelölhet olyan helyeket a szállodában, ahová Vendég nem léphet be. Az ilyen helyeken történt esetleges kárért, sérülésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.
  c. A szálloda spa részlegének használata a Vendég saját felelősségére történik, a vízközeli területeken fokozott a csúszásveszély, ebből eredő balesetekért a szálloda felelősséget nem vállal.
  d. A Vendégnek az őt ért kárt azonnal jelentenie kell a szállodában, és minden szükséges adatot a szálloda rendelkezésére kell bocsátania, amely a káreset körülményeinek tisztázásához, esetleg a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez / rendőrségi eljáráshoz szükséges.
  19.2.1. A Szolgáltató felelősséget vállal azért a kárért is, amelyet a megszálló Vendég dolgainak elvesztése, elpusztulása, vagy megsérülése folytán szenved el, abban az esetben, ha a Vendég a Szolgáltató által kijelölt, illetőleg általában erre rendelt helyen, vagy a szobájának széfjében helyezett el, vagy amelyeket a Szolgáltató olyan alkalmazottjának adott át, akit dolgai átvételére jogosultnak tarthatott.
  Értéktárgyakért, értékpapírokért és készpénzért a Szolgáltató csak akkor felelős, ha a dolgot megőrzésre kifejezetten átvette, vagy a kár olyan okból következett be, amelyért az általános szabályok szerint felelősséggel tartozik. Ebben az esetben a bizonyítás a Vendéget terheli.
  19.2.2 A Szolgáltató parkolójában levő gépjárműben hagyott értéktárgyakért a Szolgáltató nem vállal felelősséget, illetve a parkoló gépjárművekben keletkezett károk keletkezését a Szolgáltató kivizsgálja és amennyiben a kár neki felróható gondatlanságból keletkezett, megtéríti azt.
  19.3. A kártérítés mértéke a Szerződés szerinti napi szobaár összegének az ötvenszerese, kivéve, ha a kár ennél kevesebb.
  19.4. A szálloda egyéb területein hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.
 20. Titoktartás
  A Szolgáltató a Szerződésben foglalt kötelezettsége teljesítése soron köteles a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, és az adatvédelemmel kapcsolatos vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek – és amennyiben ezt a Szerződő fél a Szolgáltató tudomására hozta – a Szerződő fél vonatkozó belső szabályainak megfelelően eljárni.
 21. Vis major
  Azon ok, vagy körülmény (például; háború, tűz, árvíz, időjárásbeli viszontagság, áramhiány, sztrájk bekövetkezése), amely felett a fél nem bír ellenőrzéssel (vis major), bármely felet felmentik a Szerződésből eredő kötelességeik teljesítési alól, amíg ezen ok vagy körülmény fennáll. A felek egyetértenek abban, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezen okok és körülmények bekövetkeztének lehetőségét a lehető legalacsonyabb szintre szorítsák és az ezáltal okozott kárt, vagy késedelmet a lehető leghamarabb helyrehozzák.
 22. A felek jogviszonyában alkalmazandó jog, eljáró bíróság
  A Szolgáltató és a Szerződő fél közötti jogviszonyra a magyar Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadóak. A szolgáltatási szerződésből eredő bármely jogvita lefolytatására a szolgáltatás helye szerint hatáskörrel rendelkező bíróság az illetékes.
 23. Weboldal
  23.1. Hivatkozások és linkek
  A Témadesign Kft. nincs befolyással a weboldalain linkelt, vagy hivatkozott, harmadik fél tulajdonában lévő anyag megtervezésére és tartalmára.
  23.2. Szerzői jog
  A weboldalak, a felhasznált diagramok, képek és logók elrendezését, illetve az egyéni hozzájárulások gyűjteményét szerzői jog védi. Bármely olyan tárgyaknak egyéb elektronikus vagy nyomtatott kiadványba történő átmásolása vagy felhasználása, mint a diagramok, képek vagy szövegek, nem engedélyezett a Témadesign Kft. beleegyezése nélkül.
  23.3. Cookie-kWeboldalaink látogatásakor egy ismétlődő cookie (egy kis szövegfájl) keletkezik és mentésre kerül az Ön számítógépének merevmeghajtóján. A cookie lehetővé teszi az Ön felismerését, amikor internetes oldalunkat meglátogatja, megkönnyítve böngészését az oldalon és személyessé téve online élményét.

23.4. Analitika

Egy weboldal analitikai eszközt használunk, amely egy adatsorozatot készít, s nyomon követi, miként használják látogatóink internetes oldalunkat. Amikor Ön felkeresi internetes oldalunkat, cookie-kat hozunk létre azzal a céllal, hogy rögzítsük, mire keresnek rá internetes oldalunkon, illetve, hogy személy szerint nem azonosítható információt nyerjünk erről. Ez az eszköz segít nekünk javítani az Ön online élményét és fokozni internetes oldalunk felhasználóbarát jellegét. Soha nem használjuk személyes információ gyűjtésére. A legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a cookie-kat, azonban Ön ezeket kitörölheti, vagy visszautasíthatja. Mivel minden böngésző eltérő, a böngésző eszköztár “Segítség” címszavát válassza, hogy utánanézzen, miként állíthatja be a cookie-kkal kapcsolatos preferenciáit. Mindazonáltal lehetséges, hogy bizonyos tulajdonságokat nem tud használni internetes oldalunkon, amennyiben úgy dönt, nem fogadja el a cookie-kat.
23.5. SSL biztonság

Biztonságát garantálandó és fokozottan bizalmas adatkezelést biztosítandó, Weboldalunk SSL adatvédelmi kódoló szoftvert alkalmaz online foglalások esetében. Az Ön hitelkártya száma és bármely egyéb információ, amelyet Ön különböző kérdőívek kitöltésekor beír, automatikusan adatvédelmi kódolásra kerül és a hálózaton történő továbbítás során védelem alatt áll. Amint az információ beérkezik szerverünkre, dekódolásra kerül egy egyedi magánkulcs használatával. Az SSL lehetővé teszi böngészője részére a weboldalunkra történő kapcsolódást és egy biztonságos kommunikációs csatornában történő megállapodást áttekinthető módon. Az SSL a legszélesebb körben alkalmazott és legsikeresebb biztonságos ügyleti rendszer ma. E rendszer használatához Önnek egyszerűen ellenőriznie kell böngészője összeférhetőségét. Ezt Ön oly módon végzi el, hogy ellenőrzi: látja-e az alábbi ikonok egyikét.

23.6. Hírlevél feliratkozás

A hírlevelére történő feliratkozás esetén, a név és az e-mail cím önkéntes módon történő megadásával a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a részére a Témadesign Kft. elektronikus levelet küldjön. A Témadesign Kft. biztosítja azt, hogy a hírlevélről a felhasználó bármikor leiratkozzon a hotel@andrassyrezidencia.hu e-mail címre küldött lemondási kérelem útján, vagy a hírlevélben található leiratkozó linkre kattintva.

23.7. Remarketing kód
A weboldalon remarketing kódokkal követjük nyomon egyes specifikus oldalak látogatását, hogy a későbbiekben célzott marketing üzeneteket biztosíthassunk ezen oldalak látogatóinak. A remarketing kódokat biztosító cookie-kat a weboldal látogatói az adott böngésző megfelelő beállításával letilthatják.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
I. SZ. MELLÉKLETE
A TÉMADESIGN KFT. ÁLTAL ÜZEMELTETETT ANDRÁSSY REZIDENCIA WINE & SPA***** SZÁLLODAI ALAPCSOMAG TARTALMA
ÉRVÉNYES: 2018. 06.07-TŐL IGÉNYBEVETT SZOLGÁLTATÁSOK ESETÉN

Szálloda Tartalom
Andrássy Rezidencia Wine & Spa*****
Szállás étkezés nélkül, VinoSense Spa részleg használata (jakuzzi, úszómedence élményelemekkel, finn-, bio- és infra szauna, mesterséges barlangfürdő beépített masszázzsal, sókamra, jégkutak, gőzfürdő, élményzuhanyok), WIFI internet kapcsolat a szálloda egész területén, parkolás a szálloda szabadtéri parkolójában, fürdőköpeny bekészítés a szobában


Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató


A Témadesign Kft. adatkezelési tájékoztatója

 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Témadesign Kft., HU-Fő utca 65. 8086, Felcsút a Andrássy Rezidencia Wine & Spa üzemeltetőjeként minden esetben biztosítja az általa kezelt személyes adatok tekintetében az adatkezelés jogszerűségét és célszerűségét. E tájékoztató célja, hogy a szállást foglaló, személyes adataikat megadó vendégeink már a foglalás, illetve személyes adataik megadása előtt megfelelő információkat kaphassanak arról, hogy cégünk adataikat milyen feltételek és garanciák mellett, mennyi ideig kezeli. Az e tájékoztatóban foglaltakhoz cégünk minden személyes adatkezeléssel járó esetben tartja magát, az itt leírtakat magunkra nézve kötelezőnek tartjuk.

Fenntartjuk ugyanakkor a jelen egyoldalú jognyilatkozatban leírtak megváltoztatásának jogát, ez esetben az érintetteket előzetesen tájékoztatni fogjuk. Kérjük, amennyiben kérdése van az e tájékoztatóban foglaltakkal kapcsolatban, írjon levelet nekünk. Cégünk tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak, illetve némely esetben az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

Adatkezeléseink megfelelnek a vonatkozó jogszabályoknak, különösen a következőknek:

 • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: „GDPR”)
 • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Info. tv.”).

Cégünk adatai, elérhetőségei a következők:

Név: Témadesign Kft.
Székhely: HU-Fő utca 65. 8086, Felcsút
Cégjegyzékszám: 07-09-027748
Adószám: 25546750-2-07
Telefonszám: +36 47 580 015
E-mail:hotel@andrassyrezidencia.hu

Az egyes adatkezeléseinkkel kapcsolatban a következő tájékoztatásokat adjuk.

 1. ONLINE SZÁLLÁSFOGLALÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

Cégünk lehetőséget biztosít online szállásfoglalásra annak érdekében, hogy gyors, kényelmes és költségmentes módon foglalhasson szobát a Andrássy Rezidencia Wine & Spa-ba.

A személyes adatok kezelője: Témadesign Kft., HU-Fő utca 65. 8086, Felcsút

Az adatkezelés célja: a szállásfoglalás megkönnyítése, költségmentessé, hatékonyabbá tétele.
Az adatkezelés jogalapja: a szállást foglaló személy előzetes hozzájárulása.
A kezelt személyes adatok köre: megszólítás; vezetéknév és keresztnév; lakcím (ország, irányítószám, város, utca, házszám; telefonszám; e-mail cím; gazdasági társaság esetében cégnév és székhely, bankkártya száma, SZÉP-kártya adatok (azonosító, kártyán szereplő név).
Az adatkezelés időtartama: a foglalás szerinti tartózkodási dátum utolsó napját követő két év.
Adatfeldolgozó igénybevétele: cégünk az online szállásrendszerhez informatikai szolgáltató segítségét veszi igénybe a következők szerint.

Adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
NetHotelBooking Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1/A A RESnWEB rendszer révén az online szállásfoglalás lehetőségének biztosítása

A jelen adatkezelési tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Adatfeldolgozó – a szolgáltatás kényelmesebbé, testreszabottá tétele érdekében – további adatfeldolgozókat vegyen igénybe a következők szerint:

További adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA A foglalási rendszerbe integrált Mandrill szoftver tulajdonosa. E szoftver felelős a visszaigazolásokat, értesítéseket megjelenítő automatikus emailek küldéséért foglalás, ajánlatadás és elégedettségmérés esetén
Hostware Kft. 1149 Budapest, Róna utca 120-122 A Hostware Front Office szállodai rendszer alkalmazása esetén ügyfélkezelési feladatok ellátása
Triptease Limited WeWork 3 Waterhouse Square 138-142 Holborn London EC1N 2SW United Kingdom Online chat funkció, amelynek segítségével a vendég kapcsolatot tarthat a szállodával, gyors és hatékony módon kezelheti foglalásait
BIG FISH Payment Services Kft. 1066 Budapest, Nyugati tér 1-2 A fizetési tranzakciókhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása a kereskedő és a fizetési szolgáltató rendszere között, a tranzakciók visszakereshetőségének biztosítása a kereskedő partnerek számára
OTP Mobil Kft. 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32. A fizetési tranzakciókhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása a kereskedő és a fizetési szolgáltató rendszere között, a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.
Barion Payment Zrt. 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület A fizetési tranzakciókhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása a kereskedő és a fizetési szolgáltató rendszere között, a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.
Creative Management Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1. A ép. Szerverhoszting feladatok ellátása

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: nem jön létre szerződés a szállodai szobára vonatkozóan.

Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)

 1. kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
 2. kérelmezheti azok helyesbítését,
 3. kérelmezheti azok törlését,
 4. kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más céllal az adatot ne kezelje),
 5. tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
 6. gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa cégünk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Cégünk adatfeldolgozói szerződést kötött az adatfeldolgozói feladatokra, amelyben a NetHotelBooking Kft. vállalja, hogy további adatfeldolgozó igénybe vétele esetén kötelezően alkalmazza azokat az adatvédelmi és adatkezelési garanciákat, amelyeket az adatfeldolgozói szerződés előír számára, erre tekintettel a személyes adatok jogszerű kezelését az adatfeldolgozó esetében is biztosítjuk.

 1. AJÁNLATKÉRÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

Cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy elektronikus úton ajánlatot kérjenek vendégeink. Az ajánlatot automatizált rendszer útján, a szabad kapacitásokra is figyelemmel adja meg cégünk.

A személyes adatok kezelője: Témadesign Kft., HU-Fő utca 65. 8086, Felcsút

Az adatkezelés célja: előzetes tájékozódás a szálloda árairól
Az adatkezelés jogalapja: a szállást foglaló személy előzetes hozzájárulása, GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont, illetve az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges – GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont
A kezelt személyes adatok köre: megszólítás; vezetéknév és keresztnév; telefonszám; e-mail cím; szállóvendégek száma.
Az adatkezelés időtartama: a foglalás szerinti tartózkodási dátum utolsó napját követő két év.
Adatfeldolgozó igénybevétele: cégünk az online ajánlatkérő rendszer működtetéséhez informatikai szolgáltató segítségét veszi igénybe a következők szerint.

Adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
NetHotelBooking Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1/A Ajánlatkérő modul működtetése

A jelen adatkezelési tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Adatfeldolgozó – a szolgáltatás kényelmesebbé, testreszabottá tétele érdekében – további adatfeldolgozókat vegyen igénybe a következők szerint:

Adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA A foglalási rendszerbe integrált Mandrill szoftver tulajdonosa. E szoftver felelős a visszaigazolásokat, értesítéseket megjelenítő automatikus emailek küldéséért foglalás, ajánlatadás és elégedettségmérés esetén
Creative Management Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1. A ép. szerverhoszting feladatok ellátása

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: A szálloda nem tud ajánlatot adni.

Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)

 1. kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
 2. kérelmezheti azok helyesbítését,
 3. kérelmezheti azok törlését,
 4. kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más céllal az adatot ne kezelje),
 5. tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
 6. gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa cégünk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Cégünk adatfeldolgozói szerződést kötött az adatfeldolgozói feladatokra, amelyben a NetHotelBooking Kft. vállalja, hogy további adatfeldolgozó igénybe vétele esetén kötelezően alkalmazza azokat az adatvédelmi és adatkezelési garanciákat, amelyeket az adatfeldolgozói szerződés előír számára, erre tekintettel a személyes adatok jogszerű kezelését az adatfeldolgozó esetében is biztosítjuk.

 1. HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Cégünk hírlevél útján tartja a kapcsolatot vendégeivel, akiknek a figyelmébe ajánlja szolgáltatásait, a működésével kapcsolatos újdonságokról, akciókról tájékoztatja.

A személyes adatok kezelője: Témadesign Kft., HU-Fő utca 65. 8086, Felcsút

Az adatkezelés célja: kapcsolattartás a potenciális szállóvendégekkel
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása – GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
A jogos érdek megjelölése: a partnerekkel, szállóvendégekkel kialakított üzleti kapcsolatok fenntartása, fejlesztése
A kezelt személyes adatok köre: név, e-mail cím
Az adatkezelés időtartama: cégünk a hírlevélről való leiratkozásig kezeli az e-mail címeket.
Adatfeldolgozó igénybevétele: cégünk az online szállásrendszerhez informatikai szolgáltató segítségét veszi igénybe a következők szerint.

Adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
NetHotelBooking Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1/A Hírlevélküldő adatbázis tárolása

A jelen adatkezelési tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Adatfeldolgozó – a szolgáltatás kényelmesebbé, testreszabottá tétele érdekében – további adatfeldolgozókat vegyen igénybe a következők szerint:

További adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
Creative Management Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1. A ép. Hírlevélküldő rendszer működtetése

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az érintett nem kap hírlevelet cégünktől.

Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)

 1. kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
 2. kérelmezheti azok helyesbítését,
 3. kérelmezheti azok törlését,
 4. kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más céllal az adatot ne kezelje),
 5. tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
 6. gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa cégünk.

A hírlevélről bármikor leiratkozhat a cégünknek a hotel@andrassyrezidencia.hu címre küldött levelével, vagy a hírlevélben a leiratkozás ikonra történő kattintással. Ebben az esetben e-mail címét haladéktalanul töröljük az adatbázisunkból.

Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Cégünk adatfeldolgozói szerződést kötött az adatfeldolgozói feladatokra, amelyben a NetHotelBooking Kft. vállalja, hogy további adatfeldolgozó igénybe vétele esetén kötelezően alkalmazza azokat az adatvédelmi és adatkezelési garanciákat, amelyeket az adatfeldolgozói szerződés előír számára, erre tekintettel a személyes adatok jogszerű kezelését az adatfeldolgozó esetében is biztosítjuk.

 1. ELÉGEDETTSÉGMÉRÉSSEL KAPCSOLATOS SZEMÉLYES ADATKEZELÉS

Szállodaként célunk, hogy vendégeinknek szolgáltatásainkat magas színvonalon nyújtsuk, ezért folyamatosan kérünk visszajelzést vendégeinktől a szállodánkban tartózkodásuk során gyűjtött tapasztalataikról.

A személyes adatok kezelője: Témadesign Kft., HU-Fő utca 65. 8086, Felcsút

Az adatkezelés célja: visszajelzés kérése a szállóvendégektől szolgáltatásaink további fejlesztése, javítása érdekében.
Az adatkezelés jogalapja: a szálloda üzemeltetőjének jogos érdeke– GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont.
A jogos érdek megjelölése: cégünknek jogos érdeke fűződik ahhoz, hogy a visszajelzések alapján szolgáltatásaink fejlesztéséhez információt kapjunk.
A kezelt személyes adatok köre: név, nem, e-mail cím.
Az adatkezelés időtartama: a foglalás szerinti tartózkodási dátum utolsó napját követő két év.

Adatfeldolgozó igénybevétele: cégünk az online szállásrendszerhez informatikai szolgáltató segítségét veszi igénybe a következők szerint.

Adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
Creative Management Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1. A ép. Elégedettségmérő modul működtetése

A jelen adatkezelési tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Adatfeldolgozó – a szolgáltatás kényelmesebbé, testreszabottá tétele érdekében – további adatfeldolgozókat vegyen igénybe a következők szerint:

További adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA A foglalási rendszerbe integrált Mandrill szoftver tulajdonosa. E szoftver felelős a visszaigazolásokat, értesítéseket megjelenítő automatikus emailek küldéséért foglalás, ajánlatadás és elégedettségmérés esetén

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az érintett nem kap elégedettségmérő kérdőívet cégünktől.

Az érintett jogai: az érintett személy (az, akinek a személyes adatait cégünk kezeli)

 1. kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést,
 2. kérelmezheti azok helyesbítését,
 3. kérelmezheti azok törlését,
 4. kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más céllal az adatot ne kezelje),
 5. tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,
 6. gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa cégünk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk: cégünk minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Cégünk adatfeldolgozói szerződést kötött az adatfeldolgozói feladatokra, amelyben a NetHotelBooking Kft. vállalja, hogy további adatfeldolgozó igénybe vétele esetén kötelezően alkalmazza azokat az adatvédelmi és adatkezelési garanciákat, amelyeket az adatfeldolgozói szerződés előír számára, erre tekintettel a személyes adatok jogszerű kezelését az adatfeldolgozó esetében is biztosítjuk.

 1. COOKIE KEZELÉS

Az Adatkezelő a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, nyomon követése, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, webanalitikai mérések, személyre szabott kiszolgálás.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.
Az adatkezelés időtartama: maximum 90 nap

Az adatkezeléssel kapcsolatos további információk: A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a szolgáltatás igénybevételének lehetetlenülése a fenti, 2-5. pontokban körülírt szolgáltatások tekintetében.

 1. HONLAP SZERVERNAPLÓZÁSA

A nethotelbooking.net weblap meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza a felhasználó tevékenységét.

Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során a szolgáltató a szolgáltatások működésének ellenőrzése, a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.
Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. Cégünknek jogos érdeke fűződik a weboldal biztonságos működéséhez.
A kezelt személyes adatok típusa: azonosítószám, dátum, időpont, a meglátogatott oldal címe.
Az adatkezelés időtartama: maximum 90 nap.

Adatfeldolgozó neve Székhelye Adatfeldolgozói feladat leírása
NetHotelBooking Kft. 8200 Veszprém, Boksa tér 1/A Látogatói adatok és a szerver működéséhez szükséges információk rögzítése

További információk: cégünk a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik. A meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban az érintett azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni.

Külső szolgáltatók naplózással kapcsolatos adatkezelése: A portál html kódja a cégünktől független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. A külső szolgáltató szervere közvetlenül a felhasználó számítógépével áll kapcsolatban. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy e hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás, a felhasználó böngészőjével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat (pl. IP cím, böngésző, operációs rendszer adatai, egérmutató mozgása, meglátogatott oldal címe és a látogatás időpontja) képesek gyűjteni. Az IP cím olyan számsorozat, mellyel az internetre fellépő felhasználók számítógépei, mobil eszközei egyértelműen azonosíthatók.
Az IP címek segítségével akár földrajzilag is lokalizálható az adott számítógépet használó látogató. A meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban az érintett azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni.

 1. EGYÉB ADATKEZELÉSEK

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy egyes hatóságok, közfeladatot ellátó szervek, bíróságok személyes adatok közlése céljából megkereshetik cégünket. Cégünk e szervek részére – amennyiben az érintett szerv a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, és amennyiben a megkeresés teljesítését jogszabály írja elő.

 1. A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA, AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

Cégünk számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyen és az adatfeldolgozó által bérelt szervereken találhatók meg. Cégünk a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

 1. az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
 2. hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
 3. változatlansága igazolható (adatintegritás);
 4. a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Különös gondossággal figyelünk az adatok biztonságára, megtesszük továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek a GDPR szerinti garanciák érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védjük különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Cégünk és partnereink informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal is gondoskodik. Az adatok napi biztonsági mentése megoldott. Az adatvédelmi incidensek elkerülése érdekében cégünk minden lehetséges intézkedést megtesz, egy ilyen incidens bekövetkezése esetén – incidenskezelési szabályzatunk szerint – haladéktalanul fellépünk a kockázatok minimalizálása, a károk elhárítása érdekében.

 1. AZ ÉRINTETTEK JOGAI, JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

Az érintett kérelmére az információkat elektronikus formában szolgáltatjuk késedelem nélkül, de legkésőbb 30 napon belül, a vonatkozó szabályzatunknak megfelelően. Az érintetteknek a lenti jogok teljesítésére irányuló kéréseit díjmentesen teljesítjük.

Tájékoztatáshoz való jog:

Cégünk megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva, ugyanakkor precíz módon nyújtsa.

A tájékozódáshoz való jog írásban, az 1. pontban megadott kapcsolati elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy amennyiben cégünk munkatársainak kétsége támad az érintett személyazonossága felől, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérhetjük.

Az érintett hozzáféréshez való joga:

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Amennyiben folyamatban van személyes adat kezelése, az érintett jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő, a felsorolásban szereplő információkhoz hozzáférést kapjon.

 • Az adatkezelés céljai;
 • az érintett személyes adatok kategóriái;
 • azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli (Európai Unión kívüli) címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
 • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
 • a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga;
 • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
 • az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

A fentieken túlmenően személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.

Helyesbítés joga:

E jog értelmében bárki kérheti a cégünk által kezelt, rá vonatkozó, pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Törléshez való jog:

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül töröljük a rá vonatkozó személyes adatokat:

 1. személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 2. az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 3. az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
 4. a személyes adatok jogellenes kezelése állapítható meg;
 5. a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
 6. a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés a következő célokból szükséges:

 1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
 2. a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
 3. a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján;
 4. vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog:

Az érintett kérésére korlátozzuk az adatkezelést a GDPR 18. cikkében fennálló feltételek esetén, tehát ha:

 1. az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
 2. az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
 3. az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 4. az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatni kell.

Adathordozáshoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Cégünk word vagy excel formátumban tudja teljesíteni az érintett ilyen kérését.

Tiltakozás joga:

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást:

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés

 1. az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 2. meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek
 3. védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 4. az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Visszavonás joga:

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Eljárási szabályok:

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

Kártérítés és sérelemdíj:

Minden olyan személy, aki az adatvédelmi rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el. Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért.

Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

Bírósághoz fordulás joga és adatvédelmi hatósági eljárás:

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni.

A hatóság címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési címe: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36-1-391.1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu


Süti („cookie”) Információ

Süti („cookie”) Információ


Ez a kezelési tájékoztató azért készült, hogy tájékozódni tudjon a www.andrassykuria.hu honlapokon (továbbiakban együttesen: „Honlapunk”) használt sütikről, mivel fontos számunkra, hogy átlátható, érthető módon tájékoztassuk a weboldal felhasználóit arról, hogyan gyűjtjük és kezeljük a rendelkezésünkre bocsájtott adatokat.

 1. Mik azok a sütik és mire használjuk őket?

A süti – angolul cookie – egy kis fájl, amely akkor kerül az ön számítógépére, vagy okoseszközére amikor egy honlapot keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott honlapot, a sütiknek köszönhetően a honlap képes felismerni az ön böngészőjét.

Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

A sütik szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a tartalmakat, az oldal megjelenítési módját és az esetleges promóciókat. A sütik letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz.

A sütik segítségével anonim statisztikákat is készíthetünk Honlapunk látogatóinak szokásairól. Ezek felhasználásával tudjuk a működésbeli hibákat, kényelmetlenségeket javítani, és személyre tudjuk szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

A sütiket a következő célokra nem használjuk:

 • személyazonosításra alkalmas adatok gyűjtése
 • jelszavak, bizalmas adatok gyűjtése
 • adatok továbbadása reklámtevékenységet végző cégeknek
 1. Tartalmaznak a sütik személyes adatokat?

A legtöbb süti nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk. Az ön személyes adatait csak olyan célból kezeljük, amihez ön kifejezetten hozzájárult.

 1. Milyen típusú sütik léteznek?

Honlapunkon az időszakosan vagy állandóan használt sütiket az alábbi kategóriákba soroljuk:

 • Ideiglenes sütik, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja a Honlapunkat.
 • Állandó sütik, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat ön nem törli.
 • Harmadik féltől származó sütik, melyeket harmadik fél helyez el az ön böngészőjében. Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat. Ilyenek például a Google Analitika és a Google Ads használatához szükséges, vagy a Honlapunkon található közösségi oldalakra irányító ikonok által használt sütik. Ezen külső weboldalakat nem ellenőrizzük és tartalmukért nem tartozunk felelőséggel.

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) sütik:

Ezek használata elengedhetetlen a Honlapunkon történő navigáláshoz, funkcióinak megfelelő működéséhez. Ezek elfogadása nélkül Honlapunk, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő sütik:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezek nem gyűjtenek önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják.

Honlapunk ezen sütik kezeléséhez a Google Analitika szoftvert használja, melyek működésére a Google adatvédelmi irányelvei vonatkoznak. További részletekről tájékozódhat a Google adatvédelmi szabályzatából: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

Funkcionális sütik:

Ezeknek a feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a Honlapunkat, vagy az ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például az automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy Honlapunk egyéb testre szabható elemében ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a sütik nem követik nyomon az ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban olyan személyes azonosító adatok, amelyeket ön megosztott és gyűjtésükhöz hozzájárult.

Célzott vagy hirdetésekhez használt sütik:

Ezek segítségével a weboldalak az ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt tudnak nyújtani. Ehhez az ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

 1. Milyen szabályok vonatkoznak a sütikre?

Azon honlapunknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a sütik használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. Honlapunkon az első megnyitásnál egy az alsó sávban felugró ablak ad lehetőséget a Honlapunk által kezelt sütik engedélyezéséhez vagy letiltásához.

A sütiket az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.

 1. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők

A „sütik” nem vírusok vagy kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás esetén egy támadó (hekker) beavatkozhat a folyamatba és adatokat nyerhet ki a sütikből vagy azokban rosszindulatú módon információkat rejthet el, hogy azok spyware-ként működjenek. Ennek megelőzése céljából a víruskereső programok a sütiket törlésre ítélhetik.

 1. A sütik kezelése, törlése

A legtöbb böngésző alapértelmezett módon automatikusan elfogadja a sütiket, de ez a beállítás megváltoztatható, úgy, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást. Az is beállítható, hogy böngészője jelezze, ha a rendszer éppen egy sütit küld. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása ronthatja a böngészési élményt, és hiba jelentkezhet a weboldal funkcióinak használata során.

A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét.

Az anonim Google Analitika sütik kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (bővítményt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy Honlapunk az önre vonatkozó információkat elküldje a Google Analitika szoftvernek. További részletekről tájékozódhat a Google adatvédelmi szabályzatából: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu


Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat


Adatkezelési szabályzat

Kiadás dátuma: 2018. 05. 25.

Változatszám: 1.

 1. Bevezető és értelmező rendelkezések

1.1.   A szervezet és az adatkezelő azonosítása

Cégnév: TÉMADESIGN Korlátolt Felelősségű Társaság
Cégjegyzékszám: 07-09-027748
Székhely: 8086 Felcsút, Fő utca 65.
Telephely 3915 Tarcal, Fő u. 94.

További információk a mindenkor hatályos „Adatkezelési Tájékoztatóban” található. A fent nevezett szervezet a továbbiakban „adatkezelő”-ként, vagy „Társaság”-ként kerül megnevezésre a jelen szabályzatban.

1.2. A szabályzat célja

A jelen szabályzat célja, hogy rögzítse a Társaságunknál azokat az általános adatkezelési szabályokat és előírásokat, amelyek a személyes adatok kezelésére vonatkoznak annak érdekében, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jog érvényesülése biztosítva legyen.

Az adatkezelési rendszerünkkel kapcsolatosan szabályzatokat, dokumentumokat, nyilvántartásokat, formanyomtatványokat és sablonokat készítettünk, melynek listáját a jelen szabályzat 1. számú melléklete tartalmazza.

Jelen szabályzat rendelkezései összhangban állnak a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 EU rendelet (a továbbiakban: általános adatvédelmi rendelet, vagy GDPR) rendelkezéseivel.

1.3. A szabályzat személyi és tárgyi hatálya

A szabályzat hatálya kiterjed a Társaságunk által kezelt valamennyi személyes adatra, illetve a Társaságunk valamennyi munkavállalójára.

1.4. Fogalommeghatározások

 • „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 • „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 • „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit (módszerét) önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 • adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 • „nyilvántartási rendszer”: a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető;
 • „adattovábbítás”: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;
 • „adatvédelmi tisztviselő”: A GDPR Rendelet 37. cikke alapján kötelezően kijelölt személy.
 • „adatvédelmi megbízott”: A szervezetnél az adatkezelés managelésével megbízott felelős munkatárs, vagy külsős megbízott. Adott esetben az adatvédelmi tisztviselő is elláthatja ezt a tevékenységet.
 • „nyilvánosságra hozatal”: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;
 •  „adatállomány”: az egy nyilvántartó rendszerben kezelt adatok összessége;
 • „irat”: valamely szerv működése, vagy személy tevékenysége során keletkezett, vagy hozzá érkezett, egy egységként kezelendő rögzített információ, adategyüttes, amely megjelenhet papíron, elektronikus vagy bármilyen más adathordozón; tartalma lehet szöveg, adat, grafikon, hang, kép, mozgókép, vagy bármely más formában lévő információ vagy ezek kombinációja;
 • „kockázat”: olyan eshetőség, amely a súlyosság és valószínűség szempontjából jellemez valamilyen eseményt és annak következményeit.
 • „az adatkezelés korlátozása”: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;
 •  „profilalkotás”: személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják;
 • „álnevesítés”: a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni;
 • „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
 • „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
 • „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi (7. cikk), hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
 • „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;
 • „genetikai adat”: egy természetes személy örökölt vagy szerzett genetikai jellemzőire vonatkozó minden olyan személyes adat, amely az adott személy fiziológiájára vagy egészségi állapotára vonatkozó egyedi információt hordoz, és amely elsősorban az említett természetes személyből vett biológiai minta elemzéséből ered;
 • „biometrikus adat”: egy természetes személy testi, fiziológiai vagy viselkedési jellemzőire vonatkozó minden olyan sajátos technikai eljárásokkal nyert személyes adat, amely lehetővé teszi vagy megerősíti a természetes személy egyedi azonosítását, ilyen például az arckép vagy a daktiloszkópiai adat;
 • „egészségügyi adat”: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról;
 • „felügyeleti hatóság”: egy tagállam által az 51. cikknek megfelelően létrehozott független közhatalmi szerv;
 1. Az adatkezelés alapelvei, jogszerűsége

A fenti kötelezettségek teljesítése érdekében egy olyan GDPR megfelelést támogató szoftvert alkalmazunk, amely működési fundamentuma az adatkezelési alapelvek és a jogszerűségek.

2.1. Az adatkezelés alapelvei

2.1.1. Jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság

Adatkezelőként a személyes adatokat kizárólag tisztességesen, az érintettek számára is átlátható módon, a vonatkozó jogszabályban és belső szabályokban rögzített előírásoknak megfelelően kezeljük, az érintettek részére biztosított jogosultságok rendeltetésszerű használatával.

2.1.2. Célhoz kötöttség

Adatkezelőként a személyes adatokat kizárólag egyértelmű és jogszerű célból kezeljük. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

2.1.3. Adattakarékosság, korlátozott tárolhatóság

Adatkezelőként kizárólag annyi és olyan személyes adatot kezelünk, amely az érintett egyértelmű azonosításához és a feladat ellátásához, a cél eléréséhez minimálisan szükséges, arra alkalmas. Az adatok megőrzési és törlési határidejét a cél, az adat kezelését meghatározó jogszabályok, valamint belső szabályok előírásai alapján kell megállapítani. Amennyiben az adatkezelés célja teljesült vagy megszűnt, az adatkezelésre irányadó jogszabályban vagy belső szabályban meghatározott őrzési határidőt követően az adatot törölni kell.

2.1.4. Pontosság

Az adatkezelés során biztosítjuk az adatok pontosságát, teljességét és – amennyiben az adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani. Amennyiben az adatkezelőként tudomást szerzünk arról, hogy az a kezelt személyes adat hibás, vagy hiányos, úgy azt helyesbítjük, vagy azt az adat rögzítéséért felelős munkavállalónál kezdeményezzük és erről mindazokat értesítjük, akiknek az adat továbbításra került.

2.1.5. Integritás és bizalmas jelleg

Személyes adat kezelésekor – ideértve a papíralapú és elektronikus úton történő adattovábbítást, valamint az informatikai jogosultságok engedélyezését is – figyelemmel vagyunk arra, hogy az adatokhoz csak az férhessen hozzá, akinek a munkavégzéséhez az az adat, illetve adatkör feltétlenül szükséges.

2.1.6. Beépített adatvédelem

Az adatkezelési módszerek meghatározásakor és az adatkezelés során – a technika mindenkori állásának megfelelő – adatkezelőként olyan technikai és szervezési intézkedéseket alkalmazunk, amelyek biztosítják a személyes adatok megfelelő biztonságát, az adatok jogosulatlan, vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével, vagy károsodásával szembeni védelmet.

2.1.7. Elszámoltathatóság alapelve

Adatkezelőként felelősek vagyunk az adatvédelmi alapelveknek való megfelelésért, továbbá a kialakított adatkezelési és adatvédelmi rendszerünk által képesek vagyunk e megfelelés igazolására.

2.2.  Az adatkezelés jogszerűsége (az adatkezelés jogalapja)

Személyes adatokat az adatkezelőként csak abban az esetben kezeljük, amennyiben valamelyik feltétel teljesül az alábbiakban felsorolt feltételek közül:

 1. a) az érintett a személyes adatok egy, vagy több konkrét célból történő kezeléséhez kifejezetten hozzájárul,
 2. b) az adatkezelés az érintettel kötött szerződés teljesítéséhez szükséges vagy az érintettel kötött szerződést megelőzően, az ő kérésére történik,
 3. c) az adatkezelés uniós vagy magyar jogszabályban előírt kötelezettség teljesítéséhez szükséges,
 4. d) az adatkezelés természetes személy létfontosságú érdekének védelméhez szükséges,
 5. e) az adatkezelés közérdekű vagy jogi közhatalmi jogosítvány gyakorlásához szükséges,
 6. f) az adatkezelés a szervezetünknek, vagy egy harmadik fél jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges.

Amennyiben a személyes adatot érintő adatkezelés vonatkozásában a fenti jogalapok egyike sem áll fenn, úgy az adatkezelés nem jogszerű. Jogszerűtlen adatkezelés folytatása minden esetben tilos!

2.2.1. Hozzájárulásos jogalap (6. cikk/a)

Az adatkezeléshez történő hozzájárulásnak egyértelműnek, kifejezettnek kell lennie (a hozzájárulást nem lehet „megelőlegezni”, a hallgatás nem minősül beleegyezésnek). Az adatkezelőként kötelesek vagyunk beszerezni az érintett hozzájárulását és bizonyítani, hogy a hozzájárulás megtörtént.

Ha az érintett hozzájárulását olyan írásbeli nyilatkozat keretében adja meg, amely más ügyekre is vonatkozik, a hozzájárulás iránti kérelmet ezektől a más ügyektől egyértelműen megkülönböztethető módon kell előadni, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világos és egyszerű nyelvezettel. A hozzájárulás nem lehet feltétele egy szerződés megkötésének vagy szolgáltatás igénybevételének.

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt az érintettet erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

A GDPR rendeletnek való megfelelés igazolására ezeket a bizonyító erejű dokumentumokat megőrizzük.

2.2.2. Szerződés teljesítése jogalap (6. cikk/b)

Az érintettel kötött szerződés teljesítésével kapcsolatban kezeljük a személyes adatait, melyek formái lehetnek:

 • Megbízási szerződés
 • Munkaszerződés
 • ÁSZF
 • Egyéb szerződési formák

2.2.3. Jogszabály teljesítése jogalap (6. cikk/c)

Ez a jogalap tartalmazhat az e rendeletben foglalt szabályok alkalmazását kiigazító rendelkezéseket, ideértve az adatkezelő általi adatkezelés jogszerűségére irányadó általános feltételeket, az adatkezelés tárgyát képező adatok típusát, az érintetteket, azokat a jogalanyokat, amelyekkel a személyes adatok közölhetők, illetve az ilyen adatközlés céljait, az adatkezelés céljára vonatkozó korlátozásokat, az adattárolás időtartamát és az adatkezelési műveleteket, valamint egyéb adatkezelési eljárásokat, így a törvényes és tisztességes adatkezelés biztosításához szükséges intézkedéseket is.

Szervezetünk az egyéb jogszabályi megfelelés érdekében kezel adatokat. A vonatkozó jogszabályi listát a mindenkor hatályos „Adatkezelési Tájékoztató” tartalmazza.

2.2.4. Érintett érdekeinek védelme jogalap (6. cikk/d)

Amennyiben az érintett érdekei megkövetelik, úgy azon személyes adatokat a szervezetünk a GDPR rendelet alapján kezeli.

2.2.5. Közérdekű feladat végrehajtásával kapcsolatos jogalap (6. cikk/e)

Az adatkezelés megfelelésének tisztázásához átvizsgáljuk a rendelkezéseket, amelyekben pontosabban meghatározzák az adatkezelésre vonatkozó konkrét követelményeket, és amelyekben további intézkedéseket tesznek az adatkezelés jogszerűségének és tisztességességének biztosítására.

2.2.6. Jogos érdek jogalap (6. cikk/f)

Amennyiben az adatkezelés az adatkezelő, vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, úgy a jogos érdekkel szemben álló érintettek valamennyi érdekét, alapvető jogait és szabadságait figyelembe vesszük.

Az érdekmérlegelési tesztben rögzítjük az érintetteket, a mérlegelés tárgyát, valamint a jogos érdekeket. Amennyiben az adatkezelő érdeke erősebb, mint a szemben álló érintetti érdek, úgy a személyes adatra vonatkozó adatkezelés jogalapjaként a jogos érdek jogszerűen megjelölhető.

Amennyiben az adatkezelő érdekeivel szemben elsőbbséget élveznek az érintettek olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé (különösen, ha az érintett gyermek), úgy az adatkezelés a jogos érdek jogalapján nem folytatható. Amennyiben a személyes adatot érintő adatkezelés vonatkozásában sem a jogos érdek, sem más jogalap nem áll fenn, úgy az adatkezelés nem jogszerű. Jogszerűtlen adatkezelés folytatása minden esetben tilos.

2.3. Gyermek adatok kezelése

Amennyiben az adatkezelés joglapja hozzájárulásos (GDPR 6. cikk/a), úgy a közvetlenül gyermekeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások vonatkozásában végzett személyes adatok kezelése akkor jogszerű, ha a gyermek a 16. életévét betöltötte. A 16. életévét be nem töltött gyermek esetén, a gyermekek személyes adatainak kezelése csak akkor és olyan mértékben jogszerű, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló adta meg, illetve engedélyezte.

Adatkezelőként – figyelembe véve az elérhető technológiát – ésszerű erőfeszítéseket teszünk, hogy ilyen esetekben ellenőrizzük, hogy a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlója adta meg, illetve engedélyezte.

 1. Különleges adatok kezelése

3.1.  Különleges adat kezelésének szabályai

Különleges adatot adatkezelőként csak abban az esetben kezelhetünk, amennyiben:

 1. a) az érintett a személyes adatok egy, vagy több konkrét célból történő kezeléséhez kifejezetten hozzájárul (amennyiben a hozzájárulást uniós jog vagy magyar jogszabály nem tiltja),
 2. b) az adatkezelés a foglalkoztatást, valamint a szociális biztonságot és szociális védelmet szabályozó jogi előírásokból fakadó kötelezettségek teljesítése és jogok gyakorlása érdekében szükséges, ha ezt uniós, vagy magyar jogszabály (amely az érintett alapvető jogait és érdekeit védő megfelelő garanciákról is rendelkezik) vagy kollektív szerződés lehetővé teszi,
 3. c) az adatkezelés természetes személy létfontosságú érdekének védelméhez szükséges és az érintett fizikai vagy jogi cselekvőképtelensége folytán nem képes hozzájárulást adni,
 4. d) az adatkezelés olyan személyes adatokra vonatkozik, amelyeket az érintett kifejezetten nyilvánosságra hozott,
 5. e) az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges,
 6. f) az adatkezelés jelentős közérdek miatt szükséges, uniós vagy magyar jogszabály alapján (amely az érintett alapvető jogait és érdekeit védő megfelelő garanciákról is rendelkezik),
 7. g) az adatkezelés megelőző egészségügyi vagy munkahelyi egészségügyi célokból, a munkavállaló munkavégzési képességének felmérése, orvosi diagnózis felállítása, egészségügyi vagy szociális ellátás vagy kezelés nyújtása, illetve egészségügyi vagy szociális rendszerek és szolgáltatások irányítása érdekében szükséges, uniós vagy magyar jogszabály alapján vagy egészségügyi szakemberrel kötött szerződés értelmében (ha az adatok kezelése olyan szakember által vagy olyan szakember felelőssége mellett történik, aki jogszabály, vagy állami szerv által megállapított egyéb szabály szerinti szakmai titoktartási kötelezettséggel tartozik),
 8. h) az adatkezelés a népegészségügy területét érintő olyan közérdekből szükséges, mint a határokon át terjedő súlyos egészségügyi veszélyekkel szembeni védelem vagy az egészségügyi ellátás, a gyógyszerek és az orvostechnikai eszközök magas színvonalának és biztonságának a biztosítása, és olyan jogszabály alapján történik, amely az érintett alapvető jogait és érdekeit védő megfelelő garanciákról is rendelkezik (különösen a szakmai titoktartásra vonatkozóan);
 9. i) az adatkezelés közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból szükséges olyan uniós vagy magyar jogszabály alapján (amely az érintett alapvető jogait és érdekeit védő megfelelő garanciákról is rendelkezik).
 10. Azonosítást nem igénylő adatkezelés

Ha azok a célok, amelyekből adatkezelőként a személyes adatokat kezeljük, nem vagy már nem teszik szükségessé az érintettnek a Társaságunk általi azonosítását, akkor adatkezelőként nem vagyunk kötelesek kiegészítő információkat megőrizni, beszerezni vagy kezelni annak érdekében, hogy pusztán azért azonosítsa az érintettet, hogy megfeleljen e rendeletnek.

Ha ezen említett esetekben a Társaságunk bizonyítani tudja, hogy nincs abban a helyzetben, hogy azonosítsa az érintettet, erről lehetőség szerint őt megfelelő módon tájékoztatni kell. Ilyen esetekben a 15–20. cikk (érintetti jogok) nem alkalmazandó, kivéve, ha az érintett abból a célból, hogy az említett cikkek szerinti jogait gyakorolja, az azonosítását lehetővé tevő kiegészítő információkat nyújt.

 1. Az érintett jogainak kezelése

Adatkezelőként minden esetben érvényre juttatjuk az érintettek jogszabályokban biztosított jogait, azaz:

 1. a) az adatkezeléssel kapcsolatosan előzetes tájékoztatást kapjanak (előzetes tájékoztatáshoz való jog);
 2. b) a kezelt személyes adataihoz és ezzel kapcsolatos információkhoz hozzáférjenek (hozzáféréshez való jog);
 3. c) személyes adataik törlését kérjék (törléshez való jog);
 4. d) a megadott adataikat kérésükre helyesbítse, illetve kiegészítse (helyesbítéshez való jog);
 5. e) adataik kezelését korlátozhatják (az adatkezelés korlátozáshoz való jog);
 6. f) az adatkezelés esetén adataikat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapják, vagy azokat egy másik adatkezelőnek továbbítsák (adathordozhatósághoz való jog);
 7. g) tiltakozzanak adataik kezelése ellen (tiltakozás joga);
 8. h) a jogellenes adatkezelés eredményeként elszenvedett kárért, vagy személyiségi jogi sérelemért sérelemdíjat igényeljenek (kártérítéshez való jog);
 9. i) jogorvoslat érdekében hatósági és/vagy bírósági eljárást kezdeményezzenek (jogorvoslathoz való jog).

5.1. Előzetes tájékozódáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon. A tájékoztatás megadásakor és formájának megválasztásakor mindig figyelembe vesszük az érintettekkel való kapcsolattartás formáját.

A fenti kötelezettségek teljesítése érdekében az Adatkezelési Tájékoztatónk a GDPR rendelet 13. és 14. cikkében meghatározott összes kötelező és ajánlott információkat tartalmazza, erre egy sablon formát alkalmazunk, valamint a GDPR rendelet 12. cikknek megfelelően tömören, áttekinthető formában és közérthetően fogalmaztunk meg.

Az Adatkezelési Tájékoztatónk sablon formája a jelen Adatkezelési Szabályzat 2. melléklete.

Az adatkezelőként a jelen Adatkezelési Szabályzatunk 4.1.1. és a 4.1.2 bekezdés szerinti tájékoztatási kötelezettségeinket az alábbiak szerint teljesítjük, azaz mikor tájékoztatunk:

 1. a) a személyes adatok kezelésének konkrét körülményeit tekintetbe véve, a személyes adatok megszerzésétől számított ésszerű határidőn, de legkésőbb egy hónapon belül;
 2. b) amennyiben a személyes adatokat az érintettel való kapcsolattartás céljára használjuk fel, legalább az érintettel való első kapcsolatfelvétel alkalmával;
 3. c) ha várhatóan más címzettel is közöljük az adatokat, legkésőbb a személyes adatok első alkalommal való közlésekor.
 4. d) Amennyiben a személyes adatokon a megszerzésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatjuk az érintettet erről az eltérő célról és a jelen Adatkezelési Szabályzatunk 4.1.1. és a 4.1.2 bekezdéseiben említett minden releváns kiegészítő információról.

Az előzetes tájékoztatási kötezettségünk nem áll fenn, amennyiben:

 1. a) az érintett már rendelkezik az információkkal;
 2. b) a szóban forgó információk rendelkezésre bocsátása lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne, vagy amennyiben a tájékoztatási kötelezettség valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezen adatkezelés céljainak elérését;
 3. c) az adat megszerzését, vagy közlését kifejezetten előírja az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog, amely az érintett jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedésekről rendelkezik;
 4. d) a személyes adatoknak valamely uniós vagy tagállami jogban előírt szakmai titoktartási kötelezettség alapján, ideértve a jogszabályon alapuló titoktartási kötelezettséget is, bizalmasnak kell maradnia.

3.1.1. Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

Ha az érintettre vonatkozó személyes adatokat az érintettől gyűjtik, az adatkezelő a személyes adatok megszerzésének időpontjában az érintett rendelkezésére bocsátja a következő információk mindegyikét:

 1. a) az adatkezelőnek és – ha van ilyen – az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei;
 2. b) az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei, ha van ilyen;
 3. c) a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja;
 4. d) a GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontján (jogos érdekérvényesítés) alapuló adatkezelés esetén, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekei;
 5. e) adott esetben a személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
 6. f) adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a GDPR Rendelet 46. cikkben, a 47. cikkben vagy a 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az azok másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az azok elérhetőségére való hivatkozás.

A fent említett információk mellett adatkezelőként a személyes adatok megszerzésének időpontjában, annak érdekében, hogy a tisztességes és átlátható adatkezelést biztosítsuk, az érintettet a következő kiegészítő információkról tájékoztatjuk:

 1. a) a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól;
 2. b) az érintett azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról;
 3. c) a GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontján (az érintett hozzájárulása)  vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján (az érintett hozzájárulása)   alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
 4. d) a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
 5. e) arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
 6. f) a GDPR Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.
 7. g) Ha az adatkezelő a személyes adatokon a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és a (2) bekezdésben említett minden releváns kiegészítő információról.
 8. h) Az 1-3. pontok nem alkalmazandó, ha és amilyen mértékben az érintett már rendelkezik az információkkal.

5.1.2. Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg

Ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezzük meg, úgy adatkezelőként az érintett rendelkezésére bocsátjuk a 4.1.1. pontban leírtakon túlmenően következő információkat:

 1. a) A személyes adatok forrása és adott esetben az, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e; és (Adatforrás meghatározás)

5.1.3. Rendelkezésre bocsátandó információk kiadása, biztosítása

A fenti kötelezettségek teljesítése érdekében külön íven szerkesztett érintetti jogérvényesítési formanyomtatványokat teszünk elérhetővé az adatkezelések érintettjei számára, amely formanyomtatványokon az érintettek a fenti, jogszabályban rögzített jogaikat érvényesíthetik. (Lásd. Jelen Adatkezelési Szabályzat 3. melléklete.)

A jogérvényesítési formanyomtatványokat külön–külön is elérhetővé tesszük, mely információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban teszünk közzé.

A külön íven megszerkesztett érintetti jogérvényesítési formanyomtatványok tartalmazzák az adott témával kapcsolatos tudnivalókat és az eljárás menetét is!

A fenti információkat, a tájékoztatást és az alábbi pontokban lévő jogokhoz kapcsolódó intézkedéseket díjmentesen biztosítjuk. Amennyiben az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a kért információ, vagy tájékoztatás nyújtásával, vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre, akkor:

 1. a) Társaságunk ésszerű összegű díjat számíthat fel, vagy
 2. b) megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

A kérelem egyértelműen megalapozatlan, vagy túlzó jellegének bizonyítása a Társaságunkat terheli.

A feladatot szervezetünknél a belső adatvédelmi megbízott végzi el. Amennyiben a Rendelet 37. cikke szerint adatvédelmi tisztviselőt alkalmazunk és ő látja el egyedül az adatkezelési feladatainkat, úgy az ő feladata az érintettekkel való kapcsolattartás, a kérelmek elbírálása és kezelése.

A jelen Adatkezelési Szabályzat 5. pontjának sérelme nélkül, ha a Társaságunknak megalapozott kétségei vannak a jogokkal kapcsolatos kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

Adatkezelőként az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátjuk. Az érintett által kért további másolatokért adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthatunk fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri. A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

5.2.  Az érintett hozzáférési joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

 1. a) az adatkezelés céljai;
 2. b) az érintett személyes adatok kategóriái;
 3. c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
 4. d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
 5. e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
 6. f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
 7. g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
 8. h) a GDPR Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Amennyiben a személyes adatoknak harmadik országba, vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy arról tájékoztatást kapjon.

5.3.  A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Társaságunk indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, adatkezelőként pedig kötelezve vagyunk arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül töröljük, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

 1. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 2. b) az érintett visszavonja a GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 3. c) az érintett a GDPR Rendelet 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett a 21. cikk (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen;
 4. d) a személyes adatokat jogellenesen kezeli az adatkezelő;
 5. e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
 6. f) a személyes adatok gyűjtésére a GDPR Rendelet 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

A törlési kötezettségünk nem áll fenn, amennyiben az adatkezelés szükséges:

 1. a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
 2. b) a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
 3. c) a GDPR Rendelet 9. cikk (2) bekezdése h) és i) pontjának, valamint a 9. cikk (3) bekezdésének megfelelően a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;
 4. d) a GDPR Rendelet 89. cikk (1) bekezdésével összhangban a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben fenti pontban említett jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
 5. e) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

5.4.  Helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Társaságunk indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

Amikor az adatkezelést végző munkatárs a személyes adatokat helyesbíti, vagy kiegészíti, erről tájékoztatja azt az adatkezelőt/adatfeldolgozót, aki részére a helyesbítéssel érintett személyes adatot továbbította.

5.5.  Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Társaságunk korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

 1. a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
 2. b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 3. c) az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 4. d) az érintett a GDPR Rendelet 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés a fenti pont alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelőként az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatjuk az érintettet, akinek a kérésére a fenti pont alapján korlátoztuk az adatkezelését.

5.6. Az adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa a Társaságunk rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsuk anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

 1. a) az adatkezelés a GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és
 2. b) az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jog a fenti pont szerinti gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

E jog gyakorlása nem sértheti a GDPR Rendelet 17. cikkét, így az említett jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

5.7.  A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a kezelése ellen, amennyiben az adatkezelés jogalapja:

 1. a) GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének e) pontján (az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges), vagy
 2. b) GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontján (az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges) alapuló jogalapok ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.

Ebben az esetben adatkezelőként a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

A tiltakozásra vonatkozó jogokra legkésőbb az érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

Ha a személyes adatok kezelésére a Rendelet 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

A döntések nem alapulhatnak a személyes adatoknak a Rendelet 9. cikk (1) bekezdésében említett különleges kategóriáin, kivéve, ha a 9. cikk (2) bekezdésének a) vagy g) pontja alkalmazandó, és az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében megfelelő intézkedések megtételére került sor.

Adatkezelőként a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatjuk.

Amennyiben adatkezelőként érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítjuk, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetjük, és az adatokat zároljuk, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

5.8. Tiltakozás az automatizált döntéshozatallal (beleértve a profilalkotást) kapcsolatban

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá (tiltakozzon) az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

A kötezettségünk nem áll fenn, abban az esetben, ha a döntés:

 1. a) az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 2. b) meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 3. c) az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Az a) és c) pontokban említett esetekben az adatkezelőként kötelesek vagyunk megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy részünkről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

5.9. Az érintett tájékoztatáshoz való joga az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

A fent említett, az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a GDPR Rendelet 33. cikk (3) bekezdésének b), c) és d) pontjában említett információkat és intézkedéseket.

Az incidens bekövetkezésekor, az érintett felé történő tájékoztatási kötezettségünk nem áll fenn, ha a következő feltételek bármelyike teljesül, ha:

 1. a) adatkezelőként megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtottunk végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmaztuk, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 2. b) adatkezelőként az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tettünk, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, az említett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 3. c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján tájékoztatjuk, vagy olyan hasonló intézkedést hozunk, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Amennyiben a Társaságunk még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását, vagy megállapíthatja a fenti pontban említett feltételek valamelyikének teljesülését.

5.10. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog

Az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti e rendeletet.

Az a felügyeleti hatóság, amelyhez a panaszt benyújtották, köteles tájékoztatni az ügyfelet a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről és annak eredményéről, ideértve azt is, hogy a Rendelet 78. cikk alapján az ügyfél jogosult bírósági jogorvoslattal élni.

5.11 Kártérítési jog

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

Az adatfeldolgozó mentesül a kártérítés vagy sérelemdíj megfizetése alól, ha bizonyítja, hogy feladatait a jogszabályi követelmények alapján és az adatkezelő utasításai szerint látta el.

Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj, ha adatkezelőként bizonyítjuk, hogy a kárt vagy jogsérelmet az adatkezelés körén kívül álló, elháríthatatlan ok idézte elő, vagy a sérelmet szenvedő szándékos, vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott vagy, ha bizonyítjuk, hogy a kárt előidéző eseményért semmilyen módon nem terhel minket felelősség.

5.12. Jogorvoslati lehetőségek

Az érintett a Felügyeleti hatóságnál vizsgálatot kezdeményezhet, ha megítélése szerint adatkezelőként indokolatlanul korlátozzuk a fenti pontokban meghatározott jogok érvényesítését, vagy ezen jogok érvényesítésére irányuló kérelmet elutasítjuk.

Az érintett a Felügyeleti hatóság hatósági eljárását kezdeményezheti, ha a megítélése szerint az adatkezelő, vagy adatfeldolgozója az adatkezelés során megsérti a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

Az érintett az adatkezelő, vagy adatfeldolgozója ellen bírósághoz fordulhat, ha megítélése szerint az adatkezelő, vagy adatfeldolgozója az adatkezelés során megsérti a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

A perre a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvényben meghatározott bíróság az illetékes azzal, hogy a per – az érintett választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

5.13. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha a Rendelet 55. vagy 56. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a 77. cikk alapján benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

Ha a felügyeleti hatóság olyan döntése ellen indítanak eljárást, amellyel kapcsolatban az egységességi mechanizmus keretében a Testület előzőleg véleményt bocsátott ki vagy döntést hozott, a felügyeleti hatóság köteles ezt a véleményt vagy döntést a bíróságnak megküldeni.

3.14. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való, Rendelet 77. cikk szerinti jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.

 1. Korlátozások

Az adatkezelőre, vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja a GDPR Rendelet 12–22. cikkben (érintettek jogai) és a 34. cikkben foglalt, valamint a 12–22. cikkben meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel összhangban lévő rendelkezései tekintetében az 5. cikkben foglalt jogok és kötelezettségek hatályát, ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát, valamint az alábbiak védelméhez szükséges és arányos intézkedés egy demokratikus társadalomban:

 1. a) nemzetbiztonság; honvédelem; közbiztonság;
 2. b) bűncselekmények megelőzése, nyomozása, felderítése vagy a vádeljárás lefolytatása, illetve büntetőjogi szankciók végrehajtása, beleértve a közbiztonságot fenyegető veszélyekkel szembeni védelmet és e veszélyek megelőzését;
 3. c) az Unió vagy valamely tagállam egyéb fontos, általános közérdekű célkitűzései, különösen az Unió vagy valamely tagállam fontos gazdasági vagy pénzügyi érdeke, beleértve a monetáris, a költségvetési és az adózási kérdéseket, a népegészségügyet és a szociális biztonságot;
 4. d) a bírói függetlenség és a bírósági eljárások védelme;
 5. e) a szabályozott foglalkozások esetében az etikai vétségek megelőzése, kivizsgálása, felderítése és az ezekkel kapcsolatos eljárások lefolytatása;
 6. f) közhatalmi feladatok ellátásához kapcsolódó ellenőrzési, vizsgálati vagy szabályozási tevékenység;
 7. g) az érintett védelme vagy mások jogainak és szabadságainak védelme;
 8. h) polgári jogi követelések érvényesítése.

A fent említett jogalkotási intézkedések adott esetben részletes rendelkezéseket tartalmaznak legalább:

 1. a) az adatkezelés céljaira vagy az adatkezelés kategóriáira,
 2. b) a személyes adatok kategóriáira,
 3. c) a bevezetett korlátozások hatályára,
 4. d) a visszaélésre, illetve a jogosulatlan hozzáférésre vagy továbbítás megakadályozását célzó garanciákra,
 5. e) az adatkezelő meghatározására vagy az adatkezelők kategóriáinak meghatározására,
 6. f) az adattárolás időtartamára, valamint az alkalmazandó garanciákra, figyelembe véve az adatkezelés vagy az adatkezelési kategóriák jellegét, hatályát és céljait,
 7. g) az érintettek jogait és szabadságait érintő kockázatokra, és
 8. h) az érintettek arra vonatkozó jogára, hogy tájékoztatást kapjanak a korlátozásról, kivéve, ha ez hátrányosan befolyásolhatja a korlátozás célját.
 9. Az adattovábbítás szabályai

7.1.  Az adattovábbítás általános szabályai

Személyes adatot a Társaságunk harmadik személy (a Társaságon és az érintetten kívüli személy) részére akkor továbbíthat, ha az adatok továbbítását jogszabály nem tiltja és az adattovábbítás megfelelő jogalappal, célhoz kötötten, az adatbiztonsági szabályok betartásával történik.

7.2.  Külföldre történő adattovábbítással (nemzetközi adattovábbítással) kapcsolatos speciális szabályok

7.2.1. Az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban: EGT)

Az EGT tagállamba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha Magyarország területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

7.2.2. Harmadik ország (nem EGT tagállam)

A harmadik országba az adatkezelést folytató adatfeldolgozó/adatkezelő részére személyes adat továbbítható:

 1. a) az Európai Unió Bizottságának megfelelőségi határozata alapján,
 2. b) ha a címzett adatkezelő vagy adatfeldolgozó megfelelő garanciákat nyújt az adatok kezelésével kapcsolatban (pl. jóváhagyott magatartási kódex , vagy jóváhagyott tanúsítási mechanizmus, kötelező erejű vállalati szabályok), vagy az illetékes felügyeleti hatóság az adattovábbítást engedélyezi,
 3. c) a különleges helyzetekre vonatkozó eltérések esetén.

Mint adatkezelők harmadik ország felé személyes adatokat továbbíthatunk a személyes adatok kezelése/feldolgozása vonatkozásában, a Társaságunk és az érintett harmadik ország között a GDPR Rendelet megfelelő követelményeinek betartása mellett. A személyes adatok harmadik országba történő továbbítása vonatkozásában a jelen szabályzat szerinti jogérvényesítési lehetőségek igénybevételére van lehetőség.

Azok a 3. országbeli szervezetek, melyek szerepelnek az Európai Bizottság GDPR 45. cikk szerinti megfelelőségi határozata és a 2016/1260 bizottsági végrehajtási határozatában, valamint az ezek alapján felállított USA – EU Privacy Shield List-en, az oda történő adattovábbítás nem minősül Európai Unión kívüli, harmadik országba történő adattovábbításnak és ahhoz nem szükséges az érintettek külön hozzájárulása, valamint az oda történő adattovábbítás a GDPR 45. cikke alapján megengedett. Ezen vállalkozások vállalták a GDPR-nak való megfelelést.

https://www.privacyshield.gov/list

7.2.3. Különleges helyzetre vonatkozó eltérés

A GDPR Rendelet 45. cikk (3) bekezdése szerinti megfelelőségi határozat, illetve a 46. cikk szerinti megfelelő garanciák hiányában – beleértve a kötelező erejű vállalati szabályokat is –, a személyes adatok harmadik ország vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására vagy többszöri továbbítására csak az alábbi feltételek legalább egyikének teljesülése esetén kerülhet sor:

 1. a) az érintett az adattovábbításhoz hozzájárult azt követően, hogy tájékoztatták az adattovábbításból eredő – az Európai Unió Bizottságának megfelelőségi határozata és a megfelelő garanciák hiányából fakadó – esetleges kockázatokról,
 2. b) az adattovábbítás az érintett és az adatkezelő közötti szerződés teljesítéséhez, vagy az érintett kérésére hozott, szerződést megelőző intézkedések végrehajtásához szükséges,
 3. c) az adattovábbítás az adatkezelő és valamely más természetes vagy jogi személy közötti, az érintett érdekét szolgáló szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges,
 4. d) az adattovábbítás fontos közérdekből szükséges,
 5. e) az adattovábbítás jogi igények előterjesztése, érvényesítése és védelme miatt szükséges,
 6. f) az adattovábbítás az érintett vagy valamely más személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges, és az érintett fizikailag vagy jogilag képtelen a hozzájárulás megadására,
 7. g) a továbbított adatok olyan nyilvántartásból származnak, amely az uniós vagy a tagállami jog értelmében a nyilvánosság tájékoztatását szolgálja, és amely vagy általában a nyilvánosság, vagy az ezzel kapcsolatos jogos érdekét igazoló bármely személy számára betekintés céljából hozzáférhető (ha a jogszabály által a betekintésre megállapított feltételek teljesülnek).

Amennyiben az adattovábbítás az előző pontban felsorolt feltételei nem állnak fenn, a harmadik országba történő adattovábbítás csak akkor történhet, ha az adattovábbítás nem ismétlődő, csak korlátozott számú érintettre vonatkozik, valamint az adatkezelő olyan kényszerítő erejű jogos érdekében szükséges, amely érdekhez képest nem élveznek elsőbbséget az érintett érdekei, jogai és szabadságai, és az adatkezelő az adattovábbítás minden körülményét megvizsgálta, és e vizsgálat alapján megfelelő garanciákat nyújtott a személyes adatok védelme tekintetében.

Ebben az esetben megvalósuló adattovábbítás esetén az adatkezelőnek 3 munkanapon belül tájékoztatnia kell az adattovábbításról, valamint az adatkezelő kényszerítő erejű jogos érdekéről az érintettet.

7.3. Az adatfeldolgozók igénybevételének szabályai

7.3.1. Adatfeldolgozási tevékenységet természetes vagy jogi személy, Társaságunk által kötött szerződés és „Adatfeldolgozói szerződés kiegészítés” alapján, Társaságunk írásbeli utasításai szerint végezhet.

7.3.2.Az adatfeldolgozás lényeges követelményeit az adott szerződésben kötelezően rögzíteni kell, e követelmények szerződésben való rögzítéséért, továbbá a szerződés hatálya alatt e követelmények teljesülésének figyelemmel kíséréséért az elsőhelyi aláíró felelős.

 1. Incidenskezelés

A bekövetkezett incidensekkel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségünket a jelen Szabályzat 5.9. pontjában rögzítettük. Az incidensek kezelésére külön szabályzat áll a rendelkezésre Adatvédelmi Incidenskezelési Szabályzat néven.

Az Adatvédelmi Incidenskezelési Szabályzat tartalmazza az adatvédelmi incidens teljes eljárásrendjét:

 • bejelentés;
 • kivizsgálás;
 • vizsgálat lezárása, vizsgálati jelentés és intézkedési terv;
 • intézkedések végrehajtása és nyomonkövetése;
 • nyilvántartása, illetve
 • a szükséges formanyomtatványok.
 1. Adatbiztonság

A tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtunk végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantáljuk, ideértve, többek között, adott esetben:

 • a személyes adatok álnevesítését és titkosítását;
 • a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;
 • fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;
 • az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.

A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor kifejezetten figyelembe vesszük az adatkezelésből eredő olyan kockázatokat, amelyek különösen a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből erednek, ennek megfelelően a minden esetben törekszünk biztosítani az adatok hatékony biztonságát szolgáló technikai, technológiai és fizikai intézkedések foganatosítását, amelyek meggátolják az adatszivárgást, adatvesztést, adatlopást, vagy külső támadások kivitelezését.

Adatkezelőként a szervezetünk egészében, illetve szervezeti egység gondoskodunk az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megtesszük a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek a konkrét adatkezelésre irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi előírások érvényre juttatásához szükségesek, mind az elektronikus információs rendszerben tárolt, mind a hagyományos, papír alapú adathordozókon tárolt adatállományok tekintetében.

Az alkalmazott eljárásokkal és technikai eszközökkel az adatokat védjük a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az elektronikus információbiztonság részletszabályairól, valamint a személyes adatot tartalmazó iratok kezeléséről a jelen szabályzat 1. számú mellékletében nevesített szabályozások rendelkeznek.

 1. Az adatkezelések nyilvántartása

Amennyiben az adatkezelő szervezeti egység új adatkezelést kíván bevezetni, vagy valamely adatkezelését módosítja, úgy ezt a szervezeti egység vezetője, vagy az általa kijelölt munkavállalója köteles legkésőbb az új, vagy módosított adatkezelés megkezdését követő 3 munkanapon belül, elektronikus úton bejelenteni – az adatkezelés, vagy a módosítás leírásával – az adatvédelmi megbízottnak, vagy adatvédelmi tisztviselőnek e-mail címen. A bejelentést követően az adatkezelési nyilvántartás felelőse – a bejelentővel együttműködve – a bejelentést követően módosítja, vagy kiegészíti az adatkezelési nyilvántartást.

A fenti kötelezettségek teljesítése érdekében egy GDPR megfelelést támogató szoftvert alkalmazunk, amely a GDPR rendelet 30. cikkének megfelelően minden fenti információt tárol az általunk kezelt összes személyes adatról, továbbá Adatkezelési Eljárásrendet dolgoztunk ki a belső adatkezelési folyamatok mellé.

Az adatkezelési nyilvántartások naprakészen tartása az adatvédelmi megbízott/adatvédelmi tisztviselő feladata. Adatkezelőként minden elvárható lépést megteszünk annak érdekében, hogy az adatokban és a kapcsolódó adatkezelésekben beálló megfelelően lekövessük, és a változásokat a megfelelő nyilvántartásokba időszerűen átvezessük.

Az adatkezelő az adatkezelési tevékenységeiről nyilvántartást (a továbbiakban: Nyilvántartás) vezet. Az Nyilvántartás az egyes adatkezelési tevékenységeket foglalja össze, és minden adatkezelés vonatkozásában tartalmazza:

 • az adatkezelés célját;
 • az adatkezelés jogalapját;
 • az érintettek körét;
 • a kezelt adatok körét;
 • az adattovábbításra vonatkozó információkat, ide értve az adatfeldolgozókat, közös adatkezelőket, címzetteket, harmadik személyeket, harmadik országbeli címzetteket;
 • az adatkezelés tartamát;
 • az operatív rendszerbe való betagozódását (a vonatkozó technikai és szervezeti intézkedések leírását);
 • egyéb információkat.
 1. Adatvédelmi hatásvizsgálat

Ha az adatkezelés valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, akkor adatvédelmi hatásvizsgálatot végzünk arra vonatkozóan, hogy az adatkezelési műveletek a személyes adatok védelmét hogyan érintik. Az adatvédelmi hatásvizsgálatot egy kockázati felmérés előzi meg.

A fenti kötelezettségek teljesítése érdekében egy „Adatvédelmi kockázatelemzés és hatásvizsgálat kezelésének Szabályzata” című dokumentumot készítettünk, és betartjuk annak rendelkezéseit. Lásd. Jelen Adatkezelési Szabályzat 1. számú melléklete (felsorolásban)

 1. Adatvédelmi tisztviselő kijelölése

Társaságunk átvizsgálta az adatvédelmi tisztviselő kijelöléssel szemben támasztott GDPR Rendelet 37. cikkében megfogalmazottakat és arra a megállapításra jutott, hogy adatvédelmi tisztviselő kijelölése kötelező számunkra. (megfelelő megállapítás aláhúzva)

Társaságunk egy helyen kívánja szabályozni az adatvédelmi tisztviselővel kapcsolatos rendelkezéseket, figyelemmel az érintettek jogainak és jogos érdekeinek maradéktalan teljesülésére.

A fenti kötelezettségek teljesítése érdekében egy „Adatvédelmi Tisztviselő Szabályzat” című dokumentumot készítettünk, és betartjuk annak rendelkezéseit. Lásd. Jelen Adatkezelési Szabályzat 1. számú melléklete (felsorolásban)

 1. Titoktartási kötelezettség

A titoktartási kötelezettség időbeli korlátozás nélkül terheli az adatkezelést végző személyeket, így a munkavállalóinkat, az adatfeldolgozóinkat, illetve az adatkezelési tevékenységébe bármilyen jogcímen résztvevő személyeket.

Az adatkezeléssel összefüggésben tudomására jutott személyes adatot szigorúan bizalmasan kezeljük és megőrizzük.

Az erre vonatkozó jogi garanciákat a munkatársainkkal Nyilatkozatok útján, illetve a partnerekkel szerződések útján biztosítjuk, megerősítve az ezzel kapcsolatos felelőségüket!

Az kizárólag azoknak lehet engedélyezi a személyes adatokhoz történő hozzáférést, akiknek a feladatuk, vagy a szerződés teljesítése érdekében szükséges megismerniük.

Az adatkezelést végző személyeknek kötelezettséget kell vállalni arra, hogy a kezelt személyes adatokat nem hozza nyilvánosságra, illetéktelen harmadik személy részére nem teszi hozzáférhetővé, és gondoskodik azok jogosulatlan megszerzéstől, hozzáféréstől, felhasználástól, módosítástól, törléstől, megsemmisítéstől, illetéktelen személlyel történő közléstől való megóvásáról.

A titoktartási kötelezettség nem vonatkozik az olyan személyes adatokra, amelyek nyilvánosságra hozatalát jogszabály írja elő, illetve amelyek közléséhez, nyilvánosságra hozatalához az adatkezelő előzetesen hozzájárult.

 1. Záró rendelkezések

A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdések tekintetében a GDPR Rendeletben foglaltak szerint kell eljárni, illetve figyelembe kell venni a Felügyeleti hatóság kötelezően alkalmazandó dokumentumait is.

 1. Mellékletek tartalomjegyzék
Melléklet száma Melléklet neve Részletek
1. Adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos dokumentumok Az adatkezelésünkhöz kialakított szabályzatok, dokumentumok, nyilvántartások, nyomtatványok, sablonszövegek tartalomjegyzéke.
2. Adatkezelési Tájékoztató sablon A kötelező tájékoztatási rendre készített sablon az áttekinthetőség érdekében.
3. Jogérvényesítési Formanyomtatványok
 1. Hozzáférés iránti kérelem
 2. Helyesbítés iránti kérelem
 3. Adatkezelés korlátozása kérelem
 4. Adathordozhatósági kérelem
 5. Tiltakozási kérelem
 6. Törlés iránti kérelem
 7. Hozzájárulás visszavonása iránti kérelem


Gasztro

gasztro

Az Andrássy Kúria & Spa étterme egyedülálló miliővel, gourmet fogásokkal és a tokaji borrégió legkiválóbb nedűivel várja Vendégeit.

Válogasson a tokaji különlegességek közül, vagy bízza szakértő kollégáinkra a választást, akik az Étterem séfje által Önök elé varázsolt gasztronómiai különlegesség mellé a legjobban illő tokaji borkülönlegességet fogják ajánlani.

Az Andrássy Kúria & Spa a hazai borturizmus kiemelkedő szereplője, Magyarországon egyedülálló borkínálattal rendelkezik. Kóstolja meg egy helyen a világ legősibb védett borvidékének legnemesebb italait!

Kulináris utazásra hívja az ide látogató vendégeket a szálloda étterme melynek kínálata a Tokaj-hegyaljai magas minőségű borok és a nemzetközi konyha tudatos ötvözete, a hagyományos értékek megőrzésével.

Csoportoknak örömmel állítunk össze személyre szabott ajánlatokat.