Budai Borfesztivál Bobajka

A Budai Borfesztiválon és a SVÉT rendezvényén is bemutatkoztak a BDPST Group éttermei

A BDPST Group éttermei a közelmúltban rangos eseményeken mutathatták meg egyedülálló gasztronómiai kínálatukat: a Bobajka étterem a Budai Borfesztiválon, a Clarisse étterem pedig a tatai SVÉT rendezvényen vonultatta fel különleges menüsorát.

tarcali Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme a Budai Borfesztiválon kapott méltó helyet, ahol bemutatott ételeivel közelebb hozta a vendégeket hazánk egyik legkülönlegesebb térségéhez, Tokaj-Hegyalja vidékéhez. A fogások helyi alapanyagokból, a környék legkiválóbb termelőivel együttműködve születtek meg, és a jól megszokott módon a térség hagyományait és specialitásait egy egészen új, modern köntösbe bújtatva mutatták meg a gasztronómia szerelmeseinek. A Bobajka étterem tökéletesen passzolt a Budai Borfesztivál hangulatába, hiszen menüjében megjelentek a helyi fogások és a régió jellegzetességei: a vendégeknek volt lehetőségük megkóstolni a riolitos libamáj terrine-t tokaji borral vagy az étterem névadó zempléni bobajkáját, amely a mákos guba egy helyi változata.

BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme a Stílusos Vidéki Éttermiség tatai rendezvényén vett részt, ahol 23 SVÉT tag mutatta meg, hogyan jelennek meg az egykori főúri ételek a mai séfek elgondolásaiban, felhasználva a helyi alapanyagaikat és a korszerű konyhatechnológiákat. A Clarisse is ebből hozott egy szeletet, hiszen az étterem a farm to table, azaz a „földtől az asztalig” elvet követi, a menüsor fogásai a turai kastélyt körülvevő erdő szintjeit idézik meg, így varázslatos kompozíciók formájában kerülnek tányérokra a helyi alapanyagok. A Clarisse étterem különleges menüsorral készült a SVÉT rendezvényére is, a vendégek kóstolhattak sörbetet, vaddisznót pirgák sokaságával, valamint rizskását mézédes kajszival.