Gourmet fesztivál 2023

Exkluzív fogások és újonnan debütáló étterem – így telt a 10. Gourmet Fesztivál a BDPST Group számára

A gasztronómia hazai ünnepe idén, két év kihagyás után, 10. alkalommal tért vissza, ezévben pedig a BDPST Group kiemelt gasztronómiai egységei is bemutatkoztak. A cégcsoport három kiállítója exkluzív fogásokkal és egyedülálló élményekkel várta a látogatókat a fesztivál teljes időtartama alatt, melyek közül az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az esemény keretein belül debütált.

A május 27-e és 29-e között zajló 10. Gourmet Fesztiválon a BDPST Group három gasztronómiai egysége, a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme, illetve BOTANIQ Bárja és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme is jelen volt.

A fesztiválon a hazai gasztronómiai kiemelkedő alakjai, az ország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai, sör- és pálinkafőzdéi sorakoztak fel, csak arra várva, hogy megkóstoltassák a látogatókkal legkiválóbb finomságaikat. Természetesen a BDPST Group gasztronómiai egységei sem hagyták őket kulináris élvezetek nélkül: a standokhoz sorra érkeztek a látogatók, hogy megkóstolják az ízletes falatokat és italokat. A két étterem ínycsiklandó és egyedülálló ételpárosításokkal, a bár pedig különleges pezsgőkkel, borokkal és koktélokkal várta az exkluzív gasztronómiai élmények kedvelőit. A kínálat nagy sikert aratott, az üres tányérok és poharak sorakoztak a standoknál.

BOTANIQ Turai Kastély hagyományait és a térség egyedi ízeit bemutatva a Clarisse étterem és Mészáros Ádám séf egy igazi turai különlegességekből álló menüsorral hozott el egy kis szeletet mind abból, amit az étterem falai között megtapasztalhatnak a vendégek. A helyi gazdálkodásokból származó alapanyagból készített ételek mellett a kastély kertjében termő körte visszaköszönt mind a desszertben, mind a kastély italait felvonultató BOTANIQ Bár kínálatában, melyet Szabó Gergely bármenedzser prezentált a vendégeknek. A koktélok, csakúgy, mint az ételek, őrizték a kastély hagyományait, több közülük Schossberger Klára ’Clarisse’ festményeiről lett elnevezve. A bár a koktélkülönlegességek mellett más meglepetéseket is tartogatott: Langó Tamás sommelier a champagne-ok világába vezette be a látogatókat.

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme nem csak a Gourmet Fesztiválon vett részt először, de itt mutatkozott be a nagyközönség számára is, hiszen a teljesen megújult étterem júliustól várja vendégeit Tarcalon. Varjú Imre séf egy friss, de a helyi örökséget előtérbe helyező menüsorral és specialitásokkal készült az eseményre, melyben természetesen a névadó desszerttel is találkozhattak a vendégek. Egy ilyen jeles esemény tökéletes alkalom volt arra, hogy a frissen nyíló étterem megmutassa magát a gasztronómia szerelmesei számára és elhozzon egy kis szeletet a hagyományos vidéki ízekből – természetesen újra gondolt, friss köpenybe bújtatva.

 

Az éttermek Gourmet Fesztiválon megtalálható menüje a következő volt:

Bobajka

Séf: Varjú Imre

Menü:

Előétel: Riolitos libamáj terrine tokaji borral

Főétel: Szilvásváradi füstölt pisztráng slambuccal

Desszert: Zempléni bobajka

 

 

Clarisse

Séf: Mészáros Ádám

Menü:

Előétel: Hagymakupola, gomba, saláta

Főétel: Mangalica, káposzta, gabona

Desszert: Körte golyó

 

Botaniq Bar

Executive sommelier: Langó Tamás

Executive bar manager: Szabó Gergely

Kínálat:

A Fine Brands Company által forgalmazott Möet Hennessy termékek.

Gourmet fesztivál 2023